Jahanam

assalamualaikum.



failed . aku tak pandai buat ayat intro . bila nak ada improvement aku sendiri taktau . so lantak situ . ayat macam ni pon boleh jadi intro sebenarnya . tamat .


jahanam . yes tajuk entry ni jahanam . tapi apa benda yang jahanam ? actually takda benda yang jahanam pon . saja bikin title macam tu . lol to myself . laptop aku jahanam . ok itu sebab aku buat entry bertajuk jahanam . aku dah agak perkara macam ni akan jadi . sebab dulu cousin aku pernah pesan suruh servis laptop . tapi aku tetap membatukan kepala yang memang sudah keras sejak azali , nahh ambik kau . motherboard rosak . hahaha .


pada mulanya terdetik nak repair walaupun ramai sangat yang kata , kalau motherboard rosak , lebih baik beli laptop baru than repair . sebab kalau repair , duit buat repair tu topup sikit lagi dah boleh beli laptop baru . lepas tanya and deal , dia bagi harga RM650 . mau tak terperanjat aku bila dengar . sebab aku jangka bawah RM500 untuk baiki motherboard tu . lepas discuss dengan mak aku (by call) so aku decide nak taknak aku kena angkat laptop baru . bukan apa , sebab this semester memang sangat memerlukan laptop . stress aku hidup 4 hari tanpa laptop aku . so ada cadangan tak dengan budget below RM2k untuk laptop yang sesuai gila untuk student macam aku ?


lemparkan cadangan korang dekat ruang komen dekat bawah ni pleaseeeee . need it a.s.a.p . ini pon aku terpaksa pinjam laptop course-mate aku semata mata sebab nak update entry merapu macam ni . kbai .


adios.

Comments

  1. apis dah beli laptop baru ke.mar pun b4 this masalah dengan motherboard.then dengan budget 2k dapat la beli sony vaio sebijik + install microsoft office ori.so,sony vaio is highly recomended.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apis budget bawah 2k. taknak burdenkan mak ayah sebab degree ni banyak sangat pakai duit. :(

      Delete

Post a Comment

Popular Posts