Addiction
Salam and Happy Ramadhan.

Ray Ban is a well-known brand which offers a wide range of sunglass designs for men at the best price. Men who are looking for a step up in their fashion looks will definitely love the Ray Ban Clubmaster sunglasses collection. Designed with an element of simplicity, edginess and sophistication, men can choose the pieces which they find suitable to their character and fashion taste.  Below are three Ray-Ban Clubmaster sunglasses which men can rock effortlessly anywhere they go.





1. Classic Black

Men will always look good regardless of their skin tone, face shape or hairstyle wearing the classic black Ray-ban Clubmaster sunglasses. It gives men that extra touch of macho and sophisticated look to others. The classic black definitely throws in that dashingly handsome vibe for any men at any age.
Read more »

Labels: ,

Thursday, July 09, 2015 / July 09, 2015 / 4 Comment(s)
Assalamualaikum


Harini entry macam emo sikit . Better tak payah baca . Aku sekadar nak meluahkan apa yang aku pendam . Itu je . Komen komen membangun sangat digalakkan . Komen berbentuk menjatuhkan tidak digalakkan sama sekali . Cukup sakit yang sedia ada .



"Eh kau ni berubah sebab dia ke? kenapa tak berubah sebab Allah?"

"Tengok weh . Hipokritnya dia . Depan orang tu dia baik , depan kita nampak perangai lama dia"



Kata kata yang sangat membangun kalau kau tengah dalam proses nak berubah kearah yang lebih baik , and banggg hadiah dari mulut kawan kawan korang . Lepas tu kau kata , "eh aku gurau je . Bagus lah kalau kau dah berubah." Apa jenis gurau yang kau buat ni ? Langsung tak menggeletek aku untuk gelak .



Macam macam sangat jadi bila aku dah buat keputusan untuk tinggalkan diri yang lama . Lepas satu satu ujian Allah datang . Sampai satu tahap aku rasa dah give up and nak back to the old me . Alhamdulillah , aku masih ada kawan yang still support aku and bagi sokongan moral . Even though kitorang cuma kawan baik dalam alam maya , dia selalu positivekan aku . How come untuk tak sayang kawan yang selalu ada masa susah senang kau right ? Dah lah kawan alam maya pulak tu . Kawan dunia realiti ? Mostly hampeh . Hmmm .



Rabu lepas . Sekali lagi kena uji . This time berat . Sebab benda jarang jadi dekat aku . Satu belum settle , datang yang baru . Ya Allah , pada mula aku rasa aku sangat tak kuat nak hadap semua benda ni . Tapi aku cuba positivekan fikiran aku . Allah takkan bagi aku sesuatu ujian atau dugaan kalau dia rasa aku tak mampu nak pikul ujian mahupon dugaan tersebut . Ingat , Allah sekali pon tak pernah kejam dengan kita , Allah sekali pon tak pernah meletakkan jarak antara Dia dengan kita . Tapi kita ? Selalu sangat meletak jarak diri kita dengan Dia .  Aku pegang ayat tu . Ayat tu buat untuk aku jadi kuat . Kawan baik aku admitted dekat hospital . Atas sebab apa aku tak nak mention . Tapi agak kritikal . Masa tu aku down . Sebab dia banyak sangat tolong aku bila aku buat keputusan untuk berubah ke arah lebih baik . Terasa sangat . Ujian buat dia . Aku doa moga kau cepat sembuh and kuat untuk berhadapan dengan ujian Allah ni kawan . Aku rindu nak tengok kau sihat macam dulu . Senyum and gelak macam dulu .



Aku bukan nak mengeluh or what . Cuma apa yang aku nak cakap nak kongsi , jangan pernah patah semangat bila kau dah buat keputusan untuk berubah ke arah sesuatu yang baik . Ingat Allah sentiasa ada dengan kita . Cari kawan yang membantu kau . Bukan yang menjatuhkan kau . Sentiasa positive . Aku pon tak kuat mula mula . Tapi slow slow aku cuba untuk jadi kuat . Doakan aku sekali untuk aku jadi kuat .  Lama aku pendam benda ni . Hati aku ni rasa dah banjir dengan tangisan diri sendiri . Aku syukur sangat , walaupon Allah bagi macam macam ujian dekat aku , tapi Dia tetap kurniakan aku kawan kawan yang selalu menaikkan aku bila aku down . Terima Kasih ya Allah . Sesungguhnya setiap ujian Mu buat aku untuk jadi seorang yang lebih kuat pada masa akan datang . Mudah mudahan In Shaa Allah . AMIN


Labels: , ,

Sunday, December 07, 2014 / December 07, 2014 / 2 Comment(s)
Assalamualaikum.


Blablabla . Aku tau aku berkurun lambat . But kisah pulak aku lambat atau cepat . Aku tetap nak update pasal ni . HAHAHA . Semalam aku gatal tangan buka youtube setelah sekian lama aku tak buka . Kemudian aku cuba cari video live performance GOT7 - Stop stop it . Memandangkan dorang agak baru jugak comeback . So tak banyak sangat video yang keluar . Tapi semalam , lain yang aku cari lain yang keluar . HAHA . JYP dah upload dance version punya music video and dance practiced punya video . Meroyan sekejap aku . Tapi tak semeroyan macam sorang budak ni .






BHAHAHA . Sorry ajan atas screen capture berikut . Aku takkan spam pasal GOT7 dekat dia , sebab dia taknak and takde bias dia dalam ni . But tetiba dia terjatuh hati dekat si JB . HAHAHA . Aku suruh dia tengok . Tapi dia kata dia tak boleh buka youtube . Aku taktau sebab apa , tapi sebab aku agak baik hati semalam , aku hantar preview video sikit dekat dia . Kemudian dia cakap nak full video , aku siap upload dekat dropbox aku untuk share dekat dia . HAHAHA . Nampak tak aku punya excited situ ? Btw comeback kali ni , aku SUKA . SUKA gila . Tapi jackson punya rambut TT______TT , sorry jackson untuk comeback kali ni , aci tak aku lari dekat JB sekejap ? hahaha .


this is perfectionist ;;


Sekian entry merapu aku . Aku takdak idea nak upload apa . Maka sekian entry kpoppers yang entah pape dari saya . Kbai .

Labels: , , ,

Friday, November 28, 2014 / November 28, 2014 / 1 Comment(s)
Assalamualaikum.

Hai (awkward) . Lama gila . Ye , memang lama gila aku tak update blog ni . Hiatus . Bukan hiatus . Sebab aku dah mula rasa awkward untuk menaip . Tak sama macam dulu . Dulu ada benda terfikir , habis semua benda aku nak update . Sampai orang meluat (ada kot) .




Oh ya , aku bosan . Lepas tu aku edit blog . Edit serupa macam tak edit . Okay lah , at least aku ada semangat sikit nak update blog bila tengok rupa blog baru . Kalau macam tu , tiap kali nak update aku kena edit blog lah ? Mati . Mata aku mudah rimas dengan benda or design yang bersepah . So aku biarkan putih bersih macam ni .


btw , im not into hoya anymore . dah jumpa bias baru . okay aku fans yang tak loyal .


Aku taktau pulak yang album deluxe edition 1989 by Taylor Swift dah released . Dapat tau pon sebab tadi tangan aku gegatal cuba menaip . Then banggg jumpa ! Apa lagi , download lah . To my dearest baby (Taylor Swift) , im sorry for downloading your album illegally . Since im still a student , its better to spend my money for useful thingy first than buy your album isn't? HAHA.


aku paling suka track no 2. :3



In Shaa Allah , i'll try to be more active here . Post all about nonsense thingy . Ok daa.


Labels: , , , ,

Saturday, October 25, 2014 / October 25, 2014 / 0 Comment(s)
assalamualaikum.




agak lama aku private blog . semata mata untuk dapatkan design sebegini rupa . aku dah tekad (kononya lah) takkan pakai classic template a.k.a blogskins lagi . sebabnya apa pon aku taktau . so bila dah pakai simple template ni , terhad sikit coding yang boleh di-edit . jadi aku cuba generate idea lapuk ni untuk melainkan design blog aku . akhirnya , begini yang jadi . sila beri komen jujur lagi bersuluh korang dekat komen entry ni . sekian .


aku dah fikir masak masak untuk jadikan blog ni sebagai blog personal aku . kenapa aku rasa macam greasy sangat ayat aku pepagi ni ? nevermind . kata blog personal , so ikut suka aku lah nak buat ayat greasy macam mana pon . lol .



13/03/2014 . aku masih lagi fikir , patut atau tidak aku terus guna mobile internet ni . since aku masih belajar lagi , jadi banyak pakai duit . ade masa tu sampai tak cukup duit belanja untuk sebulan . sampaikan duit pon , kena catu . err , pon bolehh . aku pakai yang celcom punya . RM38/month . serius aku cakap , aku sangat puas hati dengan mobile internet celcom . sangat tak mengecewakan aku . tapi , itu lah . setiap benda ade kelebihan dan kekurangan . kelebihan , internet laju . kekurangan , mahal ! untuk aku , aku rasa RM38 ni mahal >__< . aku rasa macam nak beli no maxis baru yang internet 24jam free tu , tapi aku malas nak pegang dua phone sekali . macam macam hal lah aku ni . mengarut banyak . kbai .


alhamdulillah , dapat 'sayang' baru :')


Labels: , , ,

Monday, March 03, 2014 / March 03, 2014 / 0 Comment(s)
assalamualaikum.



failed . aku tak pandai buat ayat intro . bila nak ada improvement aku sendiri taktau . so lantak situ . ayat macam ni pon boleh jadi intro sebenarnya . tamat .


jahanam . yes tajuk entry ni jahanam . tapi apa benda yang jahanam ? actually takda benda yang jahanam pon . saja bikin title macam tu . lol to myself . laptop aku jahanam . ok itu sebab aku buat entry bertajuk jahanam . aku dah agak perkara macam ni akan jadi . sebab dulu cousin aku pernah pesan suruh servis laptop . tapi aku tetap membatukan kepala yang memang sudah keras sejak azali , nahh ambik kau . motherboard rosak . hahaha .


pada mulanya terdetik nak repair walaupun ramai sangat yang kata , kalau motherboard rosak , lebih baik beli laptop baru than repair . sebab kalau repair , duit buat repair tu topup sikit lagi dah boleh beli laptop baru . lepas tanya and deal , dia bagi harga RM650 . mau tak terperanjat aku bila dengar . sebab aku jangka bawah RM500 untuk baiki motherboard tu . lepas discuss dengan mak aku (by call) so aku decide nak taknak aku kena angkat laptop baru . bukan apa , sebab this semester memang sangat memerlukan laptop . stress aku hidup 4 hari tanpa laptop aku . so ada cadangan tak dengan budget below RM2k untuk laptop yang sesuai gila untuk student macam aku ?


lemparkan cadangan korang dekat ruang komen dekat bawah ni pleaseeeee . need it a.s.a.p . ini pon aku terpaksa pinjam laptop course-mate aku semata mata sebab nak update entry merapu macam ni . kbai .


adios.

Labels: , ,

Thursday, February 27, 2014 / February 27, 2014 / 2 Comment(s)

assalamualaikum.

bosan dengan tajuk . post tanpa tajuk okay jugak kan ? lol mengarut . ohh ada blogger tag aku . aku tak dan lagi nak jawab nanti . mohon ber-sabar , nanti akan berjawab jugak . inshaallah .


petang tadi , ade kerajinan sikit dengan berbekalkan internet tak berapa superb sebab aku lepak dekat bilik member aku , aku edit blog ni . lama dah rasa nya tak edit blog ni . tak banyak benda pon yang aku ubah . aku make up sana sini sikit . so jadi macam sekarang ni . actually , style navigation tu aku ada inspired dari satu skins ni . tapi seriously aku tak ingat skin mana . coding 100% aku buat sendiri , cuma idea dari dia .




sana sini nampak hoya . maaf , maaf , maaf . tengah sawan . sebab gambar mamat tu seorang je yang masih ada dalam laptop aku . yang lain semua selamat duduk dekat recycle bin . gambar tu sebenarnya fantaken dan sepatutnya tak boleh di-crop . tapi aku nak letak jugak dekat blog aku , so seribu kemaapan kepada yang mengambil gambar tersebut . oh ya , aku pakai simple template . bukan classic template a.k.a blogskins atau pon denim or what-so-ever . aku dah selesa atau seronok pakai simple template memandangkan aku ni buta coding , so aku preferred simple template .


Semester 2 .

alhamdulillah , satu semester settled . sekarang masa untuk teruskan perjuangan untuk berjuang di semester kedua . result semester satu macam mana ? result aku tak gempak macam budak budak lain . tapi aku tetap syukur dengan apa yang aku dapat . alhamdulillah . Allah bagi setimpal dengan apa yang aku usahakan . semester ni macam quite tough jugak . baru minggu pertama masuk , dah kena berdepan dengan dua assignment . gila . yes memang gila sebab aku tak ready lagi . aigoo , kalau nak tunggu aku ready memang berzaman lah nak habis degree ni . bhahaha kbai .


moga moga Allah permudahkan segala urusan aku di semester dua ni macam mana Dia permudahkan segala urusan aku masa semester satu dulu . AMIN :D


Labels: , , ,

Sunday, February 09, 2014 / February 09, 2014 / 8 Comment(s)
Assalamualaikum.


Entry terakhir bertarikh 28.11.2013 dan tarikh hari ini 23.01.2014 . Nampak tak kemalasan aku untuk meng-update blog ni . Yeah , malas . Synonym untuk aku . Sepanjang tak berupdate , banyak benda berlaku . Kalau nak aku taip apa yang belaku sepanjang gap tarik dekat atas tu , aku rasa aku dah boleh terbitkan novel aku sendiri gamaknya . Lupa kan .


Berbalik kepada simple template . Aku taktau apa mimpi atau benda yang merasuk aku untuk tukar balik blog ni ke design lama . Apa yang buat aku update entry dekat blog ni pon aku taktau . Semua benda aku taktau . Habis apa dia yang aku tau ? lol . Mood Supernatural aku tetiba to the max . Sebab tu aku tepek gambar manusia dua orang tu dekat sidebar sana . Penantian tu satu penyeksaan . Sekarang season 9 still on going update . Sabor jelah ~


Sekarang ni , aku tengah menunggu result semester satu keluar . Haritu keluar dah , tapi dengar kata that one tak official lagi disebabkan ada masalah dalaman yang tak dapat dielakkan . Tapi kalau guna result haritu punya pon , syukur alhamdulillah . Satu permulaan yang kalau ikut orang lain mungkin teruk dan tak cukup bagus , tapi pada aku satu permulaan yang cukup memuaskan . Setimpal dengan usaha yang aku usahakan . Aku taknak pointer tinggi tinggi , sound weird isn't ? Tapi itu aku . Aku taknak leka , sombong , riak . So pointer sedang sedang adalah keutamaan aku . Supaya aku lebih bersedia untuk masa akan datang , inshaallah .


Panjang pulak aku merepek kali ni . Maklum lah , lama tak meng-update dekat sini . K chiao ^^

Labels: , ,

Thursday, January 23, 2014 / January 23, 2014 / 0 Comment(s)
Assalamualaikum

Semalam , aku sempat edit blog aku sebab aku tengah bosan gila . Lama dah rasa tak pakai blogskins , so aku pon pakai lah blogskins semula . Blogskins ni inspiration dari skin lama qay . Coding 100% dari aku , cuma design , design dia . Aku dah minta kebenaran dengan dia , and dia kata ok . Thanks to qay cause letting me using your skins design . :D


Yes , blog tutorial aku dah lama sangat tersadai . Takde masa nak update . Ye , thats it . Lately ni aku busy sangat . Busy yang teramat , kalah YB ye . harap maklum . //kidding// Biasa lah , makin dekat dengan final , makin busy lah dengan quiz , test , mid term , kelas ganti itu ini dan sebagainya . Minggu ni saja aku ada 6 test yang aku kena hadap . Ya Allah , rasa semput kot . Tak pernah macam tu sekali dalam seminggu . Mudah mudahan Allah permudahkan segala urusan aku . AMIN





Ini entry poyo yang di update bagi mencukupi syarat update sebab new look kan ? hahahaha . Makin lama , makin aku rasa kekurang modal untuk update blog ni . Blog sana ? Lagi lah . Mungkin sampai satu tahap nanti , aku akan quit dari dunia berblog ni . MUNGKIN . Tapi , aku sayang blog aku ;~~; kbai ~


Labels: , , ,

Monday, November 18, 2013 / November 18, 2013 / 0 Comment(s)
Assalamualaikum.

Make it short . As short as you can . Sorry , i cant . Once i started my typing , i cant stop . Wait , cant or wont ? hahaha . both i think . Sorry buang tabiat sekejap suddenly typing using my broken engrish . Bila ada mood macam sekarang ni , baru lah semangat jari jemari ni nak menaip . Okay lupakan part introduction ni .





Aku tukar design blog sekali lagi . Macam biasa . Tukar tukar design blog tu memang kerja part time aku atau lebih sedap kalau di panggil takde kerja ==' . Aku mudah bosan . Itu memang aku . Yeah mudah bosan . Sekali lagi aku cakap , mudah bosan ! Berbalik kepada blog , tang header tu . Aku totally out of idea . Pada mula aku nak tinggalkan tanpa header dulu , tapi sakit pulak mata aku bila pandang blog ni tak berheader . blablabla . At last aku letak macam tu . Puas hati . Tunggu ada idea nanti aku baru letak yang baru atau aku akan biar macam tu sampai bila bila . LOL .





Konvo . Yeah hari yang paling aku nanti nanti kan . Dah mula counting , walaupun lambat lagi . Sebab Universiti lain dah buat konvo and dah habis lama dah pun . Tapi U aku baru nak buat . Nvm . Yang penting ada konvo dari takde langsung .  HAHA . baidawey , logo universiti aku tukar lagi . AGAIN . hahaha . tbh , aku prefer logo lama than yang baru . kbai , tutup cerita yang membosankan ni .


Lagu dalam blog ni . Aku masih tercari cari lagu ballad yang sesuai untuk tepek dalam blog ni . Any suggestion ? sila shoutkan idea bernas bernas anda di cbox saya . Tapi aku rasa macam best pulak kalau blog sunyi macam ni kannn . HAHAHA . macam macam lah kau ni //tampar diri sendiri. Affies punya page . Langsung takdak idea nak design macam mana . At last , aku tak edit apa apa pon . Biar kan situ dulu . Nanti nanti baru edit . kot ? Siapa nak exchange link , sila jerit dekat cbox saya juga . Kbai .


Labels: , ,

Monday, November 04, 2013 / November 04, 2013 / 0 Comment(s)

Assalamualaikum

Rasanya masih belum terlambat untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua muslimin dan muslimat dekat luar sana . Okay aku tak berapa pandai sangat nak panjang kan ucapan hari raya and yang lain lain . Make it short and simple sudah . HAHA .




Okay meh aku kenal kan . Itu dia new baby aku . Alcatel One Touch Magic . HAHA . Sebenarnya langsung takde dalam perancangan aku untuk beli smartphone baru ni , memandang aku baru je tukar ke Blackberry Curve 9380 . Tapi hari tu , masa keluar teman adik beli barang kelengkapan dia , aku macam biasa , memang suka menyinggah kedai gadget gadget ni . Tetiba boleh pulak aku terpandang phone ni . Benda pertama yang terlintas dalam kepala ni 'eh phone ni screen besar , tapi kenapa harga murah sangat?' . Aku pun mula meringakan mulut untuk tanya itu ini itu ini . Tanpa buang masa , terus withdraw duit and angkat phone ni . HAHA . Sebenarnya tujuan utama aku beli phone ni sebab aku nak ber-Instagram . HAHA . Blackberry mana ada instagram . Sila boo blackberry . LOL


Spesifikasi phone ni pon , buat masa ni aku puas hati sangat . CPU dia pakai Dual Core 1.3GHz . Dah install banyak application pon still takde lagging . Cuma , camera dia kureng sikit . 3.15MP je . sebab tu kualiti dia tak berapa nak okay . Nak tengok quality gambar dia ? Tu gambar atas tu aku snap guna phone tu ah . Kalau nak tau lebih lagi pasal phone ni boleh tengok SINI . Pada siapa yang nak miliki smartphone , tapi duit tak cukup , aku sangat menggalakkan phone ni . K itu je aku nak cakap .

kbai o/

Labels: , ,

Tuesday, October 15, 2013 / October 15, 2013 / 2 Comment(s)
MHZ
mhz for short. a fanboy. infinitexonuest. watch your manner here. {}

footmark


followers


Credit
***hafizzulkafly. Edit by YOURNAME IS HERE***

Older Post →