Baru Nak Update ;;

Dorang semua daebak and aku cuma nak cakap yang hoya aku punya ! ahaha.


Assalamualaikum,

Aku taktau apa dah jadi dengan blog ni . Secara jujur nya , aku mula rasa blog ni dah macam takde function . Selalu sangat aku macam ni . Hangat hangat tahi ayam . Masa mula mula buat blog ni . Bagai bagai lah aku cakap . Nak buat itu , nak buat ini . Tapi semua nya bertahan dalam minggu pertama . Kemudian tersadai macam ni je ha blog ni . HAHA . Nak delete , serious aku rasa sayang . Sayang sebab apa pon aku taktau .


Isu ni mungkin dah lama berlalu . Tapi aku saja nak bangkitkan kan pandangan aku pasal entry ex-kpoppers tu . Sejujur jujur jujur and jujurnya . Apa yang di tulis pasal kpoppers tu , tersangat lah betul . Takde satu point yang di lontar kan tu pon tak betul . Pada aku lah . So tersangat lah betul dia tu truly kpoppers sebelum ni . Dari A-Z yang dia cakap tu memang based on dia punya pengalaman (mungkin) atau dari kawan dia . Sentap baca ? Tipu lah kalau aku cakap aku tak sentap . Tapi tak sentap sangat sebab ? Sebab kebanyakkan benda yang dia lontarkan tu , tak banyak pon yang aku buat . Sebenarnya aku ni tak rasa pon aku ni die hard fans sangat . HAHAHA .


Sebelum baca entry tu , mohon buang segala ego yang ada . Positive kan pikiran korang . Itu je yang boleh aku pesan . Cara penyampaian dia a bit kasar , tapi apa yang cuba dia sampai kan semua positive . Aku dah baca , tapi kenapa aku still stan kpop ? sebab pada aku , nak minat boleh , tapi jangan melebih . Jangan sampai tertinggalnya perkara yanga WAJIB kita buat hanya sebab kejar apa yang kita MINAT . Itu aku punya prinsip . Amalkan sikap sentiasa bersederhana dalam apa yang kita buat . Itu lebih baik . Oh ya , entry tu sebenarnya bukan di tuju pada kpoppers semata mata , di sebab kan penulis tu bekas kpoppers , so dia tekan kan pada kpoppers . Actually sama je pada mereka mereka yang terlalu obses atau fanatik kepada satu benda macam contoh , peminat bola , politik and etc .


Lastly , minta maaf kalau apa yang aku cakap dekat atas tu buat korang tersinggung or etc . Sesungguhnya aku tak bermaksud nak buat korang kecik hati atau pon terasa . Cuma aku nak luah kan pendapat aku . Ye , aku pon tak perfect . Takde manusia yang perfect . Belajar dari kesilapan . Takde manusia yang tak pernah  melakukan kesilapan . Pada aku lah , kalau apa yang cuba dia nak sampai atau nasihat tu benda baik , tak perlu nak pertikai latar belakang atau dia tu siapa , dia sendiri pon tak baik or etc . Benda baik , tak salah untuk kita terima . Ini pertama kali aku melontarkan pendapat aku pasal sesuatu isu . So mana mana salah tu mohon tegur . Kbai o/


p/s : aku tak tinggal link tu dekat blog aku , sebab aku baca pon dekat phone . URL tu pon entah mana perginya . Sorry .

Comments

Popular Posts